sâmbătă, 29 aprilie 2023

IOV, BĂTUT de Satana

 IOV, BĂTUT de Satana

Iov 2.7 LXX Și Satana a plecat dinaintea lui YHWH și a BĂTUT pe Iov cu ulcerație urât mirositoare din cap până-n picioare. 

Satana a fost înainte de a PĂCĂTUI un heruvim ocrotitor lângă Tronul lui Dumnezeu Tatăl. Satana și-a părăsit postul, s-a răsculat împotriva lui Dumnezeu și luptă să se așeze pe Tronul lui Hristos. Satana a modificat genetic plantele, să producă SPINI și MĂRĂCINI, după ce Adam a PĂCĂTUIT. Tot prin Inginerie Genetică Satana a produs la Potop bacterii de fermentație și de putrefacție și viermi paraziți. La Exod Satana i-a BĂTUT pe Egipteni cu PLĂGI păduchi, purici, căpușe, țânțari, tăuni, lăcuste și viruși. 

Oamenii bleastămă pe dușmanii lor cu "Te BATE Dumnezeu !" Și în realitate Satana îi BATE pe oameni cu diverse URGII : secetă, Foamete, boli (viruși, bacterii, viermi paraziți), cataclisme, Război etc. Apoi dă vina pe Dumnezeu și oamenii îl cred, și le numesc "Acte ale lui Dumnezeu". Și la sfârșit Satana îi lasă pe oameni să răsufle puțin, și pozează cu binecuvântările lui Dumnezeu în brațe ca salvator al omenirii !

2.8 LXX Și a luat un ciob ca să se scarpine și a fost așezat pe grămada de BĂLEGAR afară din cetate. 

Acesta era tratamentul aplicat celor bolnavi, considerați "BĂTUȚI de Dumnezeu pentru păcatele lor". Erau așezați în bălegar, și sperau că bolnavul se va vindeca. Aceasta era considerată "pocăință plăcută lui Dumnezeu". Așa înțeleg religioșii pe Dumnezeu. 

ZEBUL în ebraică înseamnă BALEGĂ. Baal Zebul înseamnă Domnul (vindecării cu) BALEGĂ. Cow Dung Cure COVID India video YouTube 

https://youtu.be/KMF6gAVUt6o

   Oamenii acceptă orice tratament nebunesc, dar cât de puțini acceptă tratamentul lui Dumnezeu, unirea dintre divin și uman toți odată în Ziua Ispăşirii pentru cei vii !

   Dacă Dumnezeu BATE pe păcătoși, de ce nu l-a BĂTUT pe Satana ca să-l aducă înapoi pe calea cea dreaptă ? De ce oamenii mor de peste 6000 de ani și Satana și demonii nu ? În capitolele 1 și 2 din cartea lui Iov este descris cum BATE Satana pe oameni, nu  Dumnezeu.

Iov.2.9 LXX După ce a trecut mult timp i-a spus nevasta lui: "Până când vei rămâne neclintit spunând :" "Iată AȘTEPT ÎNCĂ PUȚINĂ VREME SĂ FIU FĂCUT PĂRTAȘ ELIBERĂRII NĂDĂJDUITE de mine!" "?" "Pentru că iată! S-a făcut nevăzută amintirea ta pe Pământ, fii și fiice, durerile nașterii pântecului meu și toată truda care ÎN ZADAR ne-am ostenit amândoi cu mari eforturi. Și tu stai CALM în PUTREGAIUL VIERMILOR cu care-ți petreci toată noaptea în aer liber. Iar eu vagaboandă și servitoare din loc în loc care rătăcește din casă în casă și care AȘTEAPTĂ să apună soarele, ca să mă odihnesc de toată truda și de suferințe, acestea mă susțin pe mine acum. Deci, ține-ți discursul către Domnul și TERMINĂ ! 

   Acest verset din Traducerea Septuaginta cuprinde mai multe cuvinte ale soției lui Iov, decât cel din Copia Masoretică a Vechiului Testament. Traducerea Septuaginta a fost făcută în sec. IV cca înainte de Hristos, pe când Copia Masoretică în sec. I DUPĂ Hristos, DUPĂ ce Masoreții au cerut Crucificarea lui Hristos pentru EREZIE și DUPĂ ce Masoreții au distrus toate Manuscrisele Ebraice Vechi ale SCRIPTURII. Așa cum au hotărât Masoreții la Consiliul din JAMNIA, unde au stabilit și Canonul Biblic al VT, pentru a putea exclude din Sinagogi pe toți evreii care au primit Credința lui Isus din Nazaret și care foloseau Manuscrisele Ebraice Vechi când vorbeau cu evreii și Traducerea Septuaginta când vorbeau cu grecii. Cărțile de piele pe care a cerut Pavel lui Timotei să i le aducă la Roma, erau Manuscrise Ebraice Vechi pe care Saul din Tars le confiscase de la creștinii evrei în timpul Persecuției Iudaice și pe care nu apucase să le distrugă conform Edictului Masoreților de la JAMNIA. 

   Iov și soția lui, dar Iov în mod special, au fost amândoi chinuiți mult timp de Satana și agenții lui: demoni, oameni, microbi și VIERMI. Probabil câteva luni de zile, sau poate câțiva ani... 

   În video următor ciobul tăios pe care-l folosea Iov este înlocuit cu un cuțit. 

https://youtu.be/YzXbadEwVFw

   Cei patru soli care i-au adus lui Iov veștile despre "NIMICIREA DE CĂTRE DUMNEZEU a turmelor, caselor și a copiilor lui Iov" foarte probabil au fost cei care l-au pus pe Iov pe grămada de BĂLEGAR afară din cetate, au alungat-o pe soția lui Iov din casa ei și spuneau că "Dumnezeu numai pe noi ne-a protejat în mod special, pentru că noi nu suntem păcătoși ca Iov și ceilalți din casa lui!" Soția lui Iov spune în Iov.2.9 LXX că nu mai are locuință și a ajuns, din stăpâna casei ei, slujitoare în casele altor femei, la mila celor care îi ofereau adăpost temporar în IESLEA GRAJDULUI lor. Foarte probabil Masoreții au scurtat discursul soției lui Iov în Iov.2.9 HEBA deoarece era o aluzie directă la IESLEA GRAJDULUI din Betleem în care a născut Maria pe Isus. 

   Soția lui Iov are o reacție firească a naturii umane despărțită de natura divină. Ea era OARBĂ, la fel ca și Masoreții, la fel ca și Îngerul Laodiceea, la Caracterul lui Dumnezeu, natura păcatului și adevăratele puncte de dispută în Marea Controversă. Ea credea că dacă Iov îl bleastămă pe Dumnezeu, Acesta îl va omorî și ea va fi eliberată de "blestemul lui Iov", și-și va reface cumva viața. Dar Iov era preocupat, la fel ca și lumile necăzute în păcat, la fel ca și iubitorii Soliei Neprihănirii lui Hristos în legătură cu legea, să înțeleagă Caracterul lui Dumnezeu, natura păcatului și adevăratele puncte de dispută în Marea Controversă.

Iov.2.10 LXX "În ce privește ceea ce ai spus, ca o FEMEIE dintre cele IRAȚIONALE ai vorbit ! Dacă pe cele bune am primit din Mâna Domnului, pe cele rele nu vom putea răbda ?" În toate acestea care i s-au întâmplat lui, cu nimic nu s-a abătut Iov cu buzele lui înaintea lui Dumnezeu. 

   FEMEIA simbolizează o BISERICĂ. Soția lui Iov simbolizează Biserica lui Dumnezeu din timpul Ultimei Generații pe Pământ, Laodiceea. Iov simbolizează pe Iubitorii Soliei Neprihănirii lui Hristos în legătură cu legea, cei care așteaptă unirea dintre uman și divin TOȚI DEODATĂ în Ziua Ispăşirii pentru cei vii. Cele IRAȚIONALE simbolizează BISERICILE Creștine, inclusiv BAZS, care consideră că ISPAȘIREA S-A FĂCUT LA CRUCE și care batjocoresc pe cei care așteaptă VENIREA Zilei Ispașirii pentru cei vii. VENIRE în limba latină se spune ADVENTUS, de unde numele de ADVENTIST. 

   Dar astăzi BAZS leagă cuvântul ADVENTIST de apropierea revenirii lui Isus Hristos în conformitate cu Crezul Ortodox : "Iarăși va să vie cu slavă, să judece viii și morții, și a cărui Împărăție nu va avea sfârșit." Aceasta reprezintă fericita nădejde a adventiștilor de Ziua a șaptea, nicidecum VENIREA Zilei Ispașirii pentru cei vii. Vezi ORDINUL 55/2023 AL SECRETARIATULUI DE STAT PENTRU CULTE, Monitorul Oficial al României nr. 330/20.IV.2023, MODIFICĂRI ȘI COMPLETĂRI la Statutul de organizare și funcționare al BAZS recunoscută prin HG399/2008 https://adventist.ro/2251-noul-statut-al-bisericii-adventiste-de-ziua-a-saptea-a-fost-publicat-in-monitorul-oficial/

   În Iov.2.10 LXX Iov spune că cele bune vin de la Dumnezeu Mântuitorul, ca să putem răbda pe cele rele care vin de la Satana Nimicitorul. În Iov.2.10 HEBA Masoreții spun că și cele bune și cele rele vin tot de la Dumnezeu, concepție îmbrățișată și de creștini, inclusiv BAZS, simbolizați de "FEMEILE IRAȚIONALE" despre care vorbea Iov atunci. IRAȚIONALE pentru că se agață sentimental afectiv de Mântuirea Personală și refuză să reanalizeze RAȚIONAL relatările Bibliei folosind prin credință Logica Încheierii Marii Controverse, în Cadrul Nou al Adevărului Prezent oferit de Dumnezeu prin Waggoner, Jones și EGW după 1888.

   Vezi video ritual religios FEMEI IRAȚIONALE https://youtu.be/P7qgqnXWx70

   Iov avea tot natură umană despărțită de natura divină, la fel ca toți ceilalți oameni. Dar sub torturile aplicate lui de Satana, spre deosebire de ceilalți oameni păcătoși, nu și-a abătut vorbirea înaintea lui Dumnezeu. Majoritatea creștinilor, inclusiv BAZS, spun, la fel ca Masoreții, că "Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat", pentru că NU înțeleg Caracterul Non-Violent al Tatălui descoperit prin Fiul la Golgota. Iubitorii Soliei Neprihănirii lui Hristos în legătură cu legea spun, la fel ca Iov, că "Dumnezeu a dat, Satana a luat", pentru că înțeleg Caracterul Non-Violent al Tatălui descoperit prin Fiul la Golgota. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu