sâmbătă, 17 august 2024

„...El de la început a fost ucigaș...” Ioan8.44

    Evreii sunt biologic din sămânța lui Avraam, ei cred că sunt literal poporul lui Dumnezeu, pentru că sunt urmașii biologici ai lui Avraam. OMUL Isus Hristos le-a spus că „Voi aveți de tată pe diavolul...” Ioan8.44, și pentru aceasta „...acum căutați să Mă omorâți, pe Mine, UN OM, care v-am spus adevărul, pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Așa ceva Avraam n-a făcut” Ioan8.40. Evreii sunt ucigașii fizici ai lui Isus Hristos „pe OMUL acesta...voi l-ați răstignit și L-ați omorât prin mâna celor fără de Lege” Fapte2.23.

    Adventiștii sunt sămânța lui Avraam „...prin credința în Isus Hristos” Gal.3.26, ei cred că sunt spiritual poporul lui Dumnezeu, pentru că sunt urmașii spirituali ai lui Avraam. Martorul Credincios le-a spus că „nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol,” Apoc.3.17,  și pentru aceasta „...acum căutați să Mă omorâți, pe Mine, UN OM, care v-am spus adevărul, pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Așa ceva Avraam n-a făcut.” Ioan8.40. Adventiștii sunt ucigașii spirituali ai lui Isus Hristos, la Minneapolis în 1888 „dacă Hristos ar fi fost în mijlocul lor, ei L-ar fi tratat la fel cum L-au tratat și iudeii” EGW Materiale 1888 1478.2.

   Satana este ucigașul Mielului lui Dumnezeu de la începutul Marii Controverse dintre Hristos și Satana. De aceea este scris despre el în Biblie „el de la început a fost ucigaș” Ioan8.44 și „...cartea vieții Mielului înjunghiat de la întemeierea lumii” Apoc.13.8 Fidela.  

    Satana este un înger rău, nevăzut de oameni decât rareori, care a fost Lucifer, prima ființă creată de Dumnezeu heruvim ocrotitor lângă Tronul Lui. Tatăl și Fiul au explicat lui Lucifer de la început unde va duce rebeliunea lui, că Fiul va trebui să moară în locul lui, că vor mai muri și se vor chinui multe ființe împreună cu el. Lucifer a ales să se răscoale împotriva lui Dumnezeu, să se despartă de natura divină, a cerut plecarea Duhului Sfânt din templul inimii lui, și a spus tuturor îngerilor că dacă va muri, aceasta va fi pentru că Dumnezeu l-a omorât, l-a acuzat pe Dumnezeu că este un tiran care omoară pe toți cei care refuză locuirea Duhului lui Dumnezeu ca sistem de supraveghere, limitare și control, declanșând astfel Marea Controversă. Lucifer putea să ceară simplu deconectarea, fără să-L acuze pe Dumnezeu de moartea lui. 

    Ca să nu moară Satana instantaneu de moartea a doua, a trebuit ca Fiul lui Dumnezeu, Singurul născut din Tatăl, A Doua Persoană a Dumnezeirii să moară de moartea a doua în locul ființelor despărțite de natura divină, și să le dea viața Lui, pentru ca aceștia să poată trăi până la sfârșitul Marii Controverse. O treime dintre îngerii de la Tronul lui Dumnezeu l-au crezut și l-au urmat pe Satana, cerând deconectarea de la Sursa Vieții ca și Satana, devenind demoni în rebeliune contra lui Dumnezeu. Dacă Satana era lăsat să moară de moartea a doua, toți îngerii s-ar fi temut de Dumnezeu, și ar fi crezut că Îl ascultă pe Dumnezeu de frică, și nu din dragoste ca până atunci.

    „Tatăl nostru”, I-au răspuns ei, „este Avraam.” Isus le-a zis: „Dacă ați fi copii ai lui Avraam, ați face faptele lui Avraam.” Ioan8.39

    „Voi îl aveți de tată pe Diavolul și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.” Ioan8.44

    „Apoi m-am uitat, și iată că Mielul stătea pe muntele Sionului și împreună cu El stăteau o sută patruzeci și patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său și Numele Tatălui Său.” Apoc.14.1

    „Și în gura lor nu s-a găsit minciună, căci sunt fără vină înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” Apoc.14.5

    Evreii mint, când spun că Isus Hristos este un simplu OM, care nu are natură divină, că Tatăl nu locuiește deplin în El. Evreii sunt de partea lui Satana în Marea Controversă, pentru că și ei contestă Neprihănirea lui Hristos prin locuirea Tatălui în templul inimii Lui, la fel ca și Satana. Evreii cred că pot trăi despărțiți de natura divină prin educație, cultură, voință și eforturi, la fel ca și Satana.

    Adventiștii mint, când spun că Isus Hristos este Dumnezeu, nu este OM, părtaș de natură divină, plin de Duhul Sfânt de la nașterea Lui din femeia păcătoasă Maria. Adventiștii sunt de partea lui Satana în Marea Controversă, pentru că și ei contestă Neprihănirea lui Hristos în legătură cu Legea, la fel ca și Satana. Adventiștii cred că pot trăi despărțiți de natura divină prin educație, cultură, voință și eforturi, la fel ca și Satana.

    Cei 144.000 care vor fi făcuți părtași de natură divină toți odată în Ziua Ispășirii pentru cei vii vor fi cu adevărat Biserica lui Dumnezeu, Mireasa lui Hristos, singurii oameni care vor spune adevărul și numai adevărul care l-au auzit de la Dumnezeu în timpul Marii Strigări, singurii oameni care nu vor spune nici o minciună. Lev.16.30, Zah.3.9, Mal.3, Apoc.19, GC490, DA161, MH180, COL307.

    Totul este gata, poftiți la Nunta Mielului ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu