duminică, 4 august 2024

Câți adventiști speră să facă parte dintre cei 144.000

Statistici Membri Biserică
1863 -          3.500
1888 -        26.112
1916 -      141.488
1945 -      576.378
1977 -   2.949.758
2023 - 22.785.195

    Pionierii adventiști nici nu-și puneau problema că nu vor face parte dintre cei 144.000, era speranța lor că ei vor fi în viață la Revenirea lui Isus pe nori, de aceea fuseseră excluși din bisericile protestante. La fel, și primii creștini, credeau că Isus va reveni în generația lor, de aceea au fost martirizați de către evrei și romani. 

    Când numărul adventiștilor s-a apropiat de cifra 144.000 și timpul trecea tot mai mult după 1844, liderii au văzut și au înțeles că nu toți adventiștii vor fi biruitori și mântuiți, și au început să-și pună problema cum să-i țină în aceeași biserică pe adventiștii nominali, interesați sau posesori de bani, prestigiu social, mântuire personală, pâine și pește, împreună cu adventiștii interesați de Adevăr și de Onoarea lui Dumnezeu în Marea Controversă.

    Aceeași problemă au avut-o episcopii creștini din Evul Mediu. Ei au construit cu migală și pricepere o teologie și o disciplină eclesiastică, plecând de la Biblie, un Sistem Eclesiastic care să satisfacă și pe unii și pe alții. Resentimentele și tensiunile dintre membri le-au re-direcționat prin Cruciade Organizate Legal împotriva celor care au încercat să le conteste autoritatea, teologia și disciplina în biserici sau în societate.

   Majoritatea covârșitoare a adventiștilor de astăzi nu mai sunt interesați de doctrina Generației Finale fără de Păcat pe Pământ ÎNAINTE  de Revenirea lui Isus. Generația Finală care va trăi fără de Păcat înainte de Revenirea lui Isus, mai este susținută doar ici și colo de câțiva conservatori din biserică, dar contestată masiv de adventiștii liberali, mai bine situați ierarhic, material și social în BAZS. Se poate înțelege această opoziție dacă se are în vedere că de peste 136 ani, adventiștii care au susținut doctrina Generației Finale, nu au putut demonstra în practica bisericii că pot ajunge să trăiască fără păcat pe Pământ prin metodele propuse de ei, educație, cultură, voință și eforturi. Cu timpul, majoritatea conservatorilor, sau copiii lor, au trecut în tabăra liberalilor, tocmai din acest motiv enunțat mai sus.

    Când Sabatul trecut un vorbitor adventist a întrebat într-o comunitate adventistă dintr-un mare oraș din România, „am vrea să facem parte din această generație (finală) ?”, nu s-a auzit nici un răspuns ! Faptul că astăzi Domnul Isus nu a revenit încă pe norii cerului, este în sine un răspuns, că adventiștii, cei 144.000 dintre ei,  încă nu sunt pregătiți să trăiască fără păcat pe Pământ, au încă nevoie de Marele Preot Isus ca Mijlocitor în Sanctuarul de Sus.

    Cred că cei 144.000, Mireasa, vor deveni părtași de natură divină toți odată în Ziua Ispășirii pentru cei vii, Nunta Mielului. Atunci vor primi haina de nuntă, Caracterul lui Dumnezeu, prin instalarea Duhului Sfânt în templul inimii, prin lucrarea creatoare a lui Dumnezeu, după principiul „El zice, și ce poruncește ia ființă”. Lev.16.30, Zah.3.9, Mal.3.1-3, Apoc.19, GC426, GC490, DA161, COL307, MH180

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu