sâmbătă, 17 august 2024

„...El de la început a fost ucigaș...” Ioan8.44

    Evreii sunt biologic din sămânța lui Avraam, ei cred că sunt literal poporul lui Dumnezeu, pentru că sunt urmașii biologici ai lui Avraam. OMUL Isus Hristos le-a spus că „Voi aveți de tată pe diavolul...” Ioan8.44, și pentru aceasta „...acum căutați să Mă omorâți, pe Mine, UN OM, care v-am spus adevărul, pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Așa ceva Avraam n-a făcut” Ioan8.40. Evreii sunt ucigașii fizici ai lui Isus Hristos „pe OMUL acesta...voi l-ați răstignit și L-ați omorât prin mâna celor fără de Lege” Fapte2.23.

    Adventiștii sunt sămânța lui Avraam „...prin credința în Isus Hristos” Gal.3.26, ei cred că sunt spiritual poporul lui Dumnezeu, pentru că sunt urmașii spirituali ai lui Avraam. Martorul Credincios le-a spus că „nu știi că ești ticălos, nenorocit, sărac, orb și gol,” Apoc.3.17,  și pentru aceasta „...acum căutați să Mă omorâți, pe Mine, UN OM, care v-am spus adevărul, pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Așa ceva Avraam n-a făcut.” Ioan8.40. Adventiștii sunt ucigașii spirituali ai lui Isus Hristos, la Minneapolis în 1888 „dacă Hristos ar fi fost în mijlocul lor, ei L-ar fi tratat la fel cum L-au tratat și iudeii” EGW Materiale 1888 1478.2.

   Satana este ucigașul Mielului lui Dumnezeu de la începutul Marii Controverse dintre Hristos și Satana. De aceea este scris despre el în Biblie „el de la început a fost ucigaș” Ioan8.44 și „...cartea vieții Mielului înjunghiat de la întemeierea lumii” Apoc.13.8 Fidela.  

    Satana este un înger rău, nevăzut de oameni decât rareori, care a fost Lucifer, prima ființă creată de Dumnezeu heruvim ocrotitor lângă Tronul Lui. Tatăl și Fiul au explicat lui Lucifer de la început unde va duce rebeliunea lui, că Fiul va trebui să moară în locul lui, că vor mai muri și se vor chinui multe ființe împreună cu el. Lucifer a ales să se răscoale împotriva lui Dumnezeu, să se despartă de natura divină, a cerut plecarea Duhului Sfânt din templul inimii lui, și a spus tuturor îngerilor că dacă va muri, aceasta va fi pentru că Dumnezeu l-a omorât, l-a acuzat pe Dumnezeu că este un tiran care omoară pe toți cei care refuză locuirea Duhului lui Dumnezeu ca sistem de supraveghere, limitare și control, declanșând astfel Marea Controversă. Lucifer putea să ceară simplu deconectarea, fără să-L acuze pe Dumnezeu de moartea lui. 

    Ca să nu moară Satana instantaneu de moartea a doua, a trebuit ca Fiul lui Dumnezeu, Singurul născut din Tatăl, A Doua Persoană a Dumnezeirii să moară de moartea a doua în locul ființelor despărțite de natura divină, și să le dea viața Lui, pentru ca aceștia să poată trăi până la sfârșitul Marii Controverse. O treime dintre îngerii de la Tronul lui Dumnezeu l-au crezut și l-au urmat pe Satana, cerând deconectarea de la Sursa Vieții ca și Satana, devenind demoni în rebeliune contra lui Dumnezeu. Dacă Satana era lăsat să moară de moartea a doua, toți îngerii s-ar fi temut de Dumnezeu, și ar fi crezut că Îl ascultă pe Dumnezeu de frică, și nu din dragoste ca până atunci.

    „Tatăl nostru”, I-au răspuns ei, „este Avraam.” Isus le-a zis: „Dacă ați fi copii ai lui Avraam, ați face faptele lui Avraam.” Ioan8.39

    „Voi îl aveți de tată pe Diavolul și vreți să împliniți poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaș și nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.” Ioan8.44

    „Apoi m-am uitat, și iată că Mielul stătea pe muntele Sionului și împreună cu El stăteau o sută patruzeci și patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său și Numele Tatălui Său.” Apoc.14.1

    „Și în gura lor nu s-a găsit minciună, căci sunt fără vină înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu.” Apoc.14.5

    Evreii mint, când spun că Isus Hristos este un simplu OM, care nu are natură divină, că Tatăl nu locuiește deplin în El. Evreii sunt de partea lui Satana în Marea Controversă, pentru că și ei contestă Neprihănirea lui Hristos prin locuirea Tatălui în templul inimii Lui, la fel ca și Satana. Evreii cred că pot trăi despărțiți de natura divină prin educație, cultură, voință și eforturi, la fel ca și Satana.

    Adventiștii mint, când spun că Isus Hristos este Dumnezeu, nu este OM, părtaș de natură divină, plin de Duhul Sfânt de la nașterea Lui din femeia păcătoasă Maria. Adventiștii sunt de partea lui Satana în Marea Controversă, pentru că și ei contestă Neprihănirea lui Hristos în legătură cu Legea, la fel ca și Satana. Adventiștii cred că pot trăi despărțiți de natura divină prin educație, cultură, voință și eforturi, la fel ca și Satana.

    Cei 144.000 care vor fi făcuți părtași de natură divină toți odată în Ziua Ispășirii pentru cei vii vor fi cu adevărat Biserica lui Dumnezeu, Mireasa lui Hristos, singurii oameni care vor spune adevărul și numai adevărul care l-au auzit de la Dumnezeu în timpul Marii Strigări, singurii oameni care nu vor spune nici o minciună. Lev.16.30, Zah.3.9, Mal.3, Apoc.19, GC490, DA161, MH180, COL307.

    Totul este gata, poftiți la Nunta Mielului ! 

Lecţiile istoriei

Vineri, 5 octombrie 2007

__________________________________________

Robert J. Wieland



 

 

Domnul pe care declarăm că Îl slujim consideră că ar fi trebuit să învăţăm până acum lecţiile istoriei şi că generaţia noastră este gata pentru ultima lecţie – lecţie pregătitoare finalului de istorie:

“Iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat…’ Ştiu faptele tale… Pentru că zici: ‘Sunt bogat, bunurile mi s-au înmulţit, şi nu duc lipsă de nimic,’ şi nu ştii că eşti [cel] ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol’” (Apoc. 3:14-17 – King James).

Încă nu ne cunoaştem “faptele,” sau istoria. De fapt, istoria noastră, aşa cum este ea privită de către universul ceresc, dezvăluie starea reală în care ne găsim, biserica ieşind în evidenţă, dintre toate cele şapte biserici, prin faptul că este “ticăloasă, nenorocită, săracă, oarbă şi goală. (Observaţi folosirea articolului grecesc ho, “cel, cea.”)

Care este adevărata noastră istorie? Oricât de neplăcută ar fi descoperirea lui, adevărul cere să fie privit cu sinceritate. S-au depus cele mai serioase şi persistente eforturi de a arăta că cei la care se face referire în următoarele citate nu reprezintă decât o minoritate. Cu părere de rău, întregul context al scrierilor lui Ellen G.White pe acest subiect arată că ei formează majoritatea conducerii bisericii – “îngerul Bisericii Laodicea”:

“Tot universul ceresc a fost martor la tratamentul ruşinos faţă de Isus Hristos, care era reprezentat de Duhul Sfânt. Dacă Hristos ar fi fost în mijlocul lor, ei L-ar fi tratat la fel cum L-au tratat iudeii” (Special Testimonies, Series A, No. 6, p. 20. Contextul se referă la 1888).

Citim cu groază o astfel de afirmaţie. Poate fi ea adevărată? Cum s-a putut întâmpla un lucru atât de îngrozitor? “Aşa ceva nu poate fi adevărat – cineva greşeşte undeva.” Aceasta este reacţia noastră obişnuită faţă de această afirmaţie şi faţă de altele asemănătoare. “Cineva a găsit o altă afirmaţie inspirată care o anulează pe aceasta,” ne apărăm noi . Pentru noi este la fel de dificil să facem faţă acestei realităţi cum a fost pentru Adam şi Eva să facă faţă vinei lor în Eden! Dar oricum, deşi noi putem ezita să recunoaştem realitatea, “tot universul ceresc a fost martor la tratamentul ruşinos.”

Ce spun cărţile cereşti despre acest păcat? După 5BC 1085, ele “înregistrează păcatele care ar fi fost comise, dacă ar fi existat ocazia.” Ce ar fi făcut fraţii noştri “dacă Hristos ar fi fost în mijlocul lor” în 1888? Cuvântul este clar: “Ei L-ar fi tratat la fel cum L-au tratat iudeii.” Deoarece în cărţile cereşti se “înregistrează păcatele care ar fi fost comise, dacă ar fi existat ocazia,” este limpede că în ele se arată faptul că fraţii la care se face referire mai sus L-au tratat într-adevăr pe Hristos la fel cum L-au tratat iudeii. Cu alte cuvinte, într-un limbaj mai clar, ei “L-au străpuns,” ca să folosim expresia lui Zaharia (Zah 12:10).

Noi ne-am străduit din răsputeri să credem că pronumele “ei” se referă doar la “unii,” câţiva, care L-au tratat pe Isus aşa de dispreţuitor. Un tratat recent al istoriei noastre denominaţionale, foarte apreciat printre noi, se referă la ei ca fiind “mai puţin de douăzeci,” “nici măcar o pătrime din numărul total al participanţilor.” Şi din acei “câţiva,” “majoritatea celor care la început s-au împotrivit şi-au mărturisit greşeala în deceniul care a urmat anului 1888, în special în primii cinci ani, şi de atunci opoziţia lor a încetat” (vezi Movement of Destiny, pp. 367, 368, subliniere din original).

Cu alte cuvinte, Ellen White şi-a permis să facă atâta agitaţie pentru atitudinea şi acţiunile unei minorităţi nesemnificative de conducători, mai puţin de douăzeci, ca să fim exacţi. Şi a continuat să tune şi să fulgere împotriva acestui grup de conducători timp de un deceniu, declarând că ei au puterea de a împiedica să ajungă în biserică şi în lume binecuvântările ploii târzii şi ale marii strigări, deşi vasta majoritate a conducătorilor a acceptat, din toată inima şi cu entuziasm, solia!

Nu există nicio afirmaţie scrisă de Ellen White în care să spună că “unii” dintre conducătorii care au acceptat într-adevăr solia ar fi mulţi sau ar forma o majoritate. Fără excepţie, folosirea de către ea a cuvântului “unii” în raport cu aceia care au acceptat înseamnă “câţiva.”

Dar dincolo de orice dezbatere pe această temă domină realitatea copleşitoare că oricare ar fi fost reacţia faţă de solia 1888, bună sau rea, încheierea lucrării şi revenirea Domnului au fost mult întârziate.


duminică, 4 august 2024

Câți adventiști speră să facă parte dintre cei 144.000

Statistici Membri Biserică
1863 -          3.500
1888 -        26.112
1916 -      141.488
1945 -      576.378
1977 -   2.949.758
2023 - 22.785.195

    Pionierii adventiști nici nu-și puneau problema că nu vor face parte dintre cei 144.000, era speranța lor că ei vor fi în viață la Revenirea lui Isus pe nori, de aceea fuseseră excluși din bisericile protestante. La fel, și primii creștini, credeau că Isus va reveni în generația lor, de aceea au fost martirizați de către evrei și romani. 

    Când numărul adventiștilor s-a apropiat de cifra 144.000 și timpul trecea tot mai mult după 1844, liderii au văzut și au înțeles că nu toți adventiștii vor fi biruitori și mântuiți, și au început să-și pună problema cum să-i țină în aceeași biserică pe adventiștii nominali, interesați sau posesori de bani, prestigiu social, mântuire personală, pâine și pește, împreună cu adventiștii interesați de Adevăr și de Onoarea lui Dumnezeu în Marea Controversă.

    Aceeași problemă au avut-o episcopii creștini din Evul Mediu. Ei au construit cu migală și pricepere o teologie și o disciplină eclesiastică, plecând de la Biblie, un Sistem Eclesiastic care să satisfacă și pe unii și pe alții. Resentimentele și tensiunile dintre membri le-au re-direcționat prin Cruciade Organizate Legal împotriva celor care au încercat să le conteste autoritatea, teologia și disciplina în biserici sau în societate.

   Majoritatea covârșitoare a adventiștilor de astăzi nu mai sunt interesați de doctrina Generației Finale fără de Păcat pe Pământ ÎNAINTE  de Revenirea lui Isus. Generația Finală care va trăi fără de Păcat înainte de Revenirea lui Isus, mai este susținută doar ici și colo de câțiva conservatori din biserică, dar contestată masiv de adventiștii liberali, mai bine situați ierarhic, material și social în BAZS. Se poate înțelege această opoziție dacă se are în vedere că de peste 136 ani, adventiștii care au susținut doctrina Generației Finale, nu au putut demonstra în practica bisericii că pot ajunge să trăiască fără păcat pe Pământ prin metodele propuse de ei, educație, cultură, voință și eforturi. Cu timpul, majoritatea conservatorilor, sau copiii lor, au trecut în tabăra liberalilor, tocmai din acest motiv enunțat mai sus.

    Când Sabatul trecut un vorbitor adventist a întrebat într-o comunitate adventistă dintr-un mare oraș din România, „am vrea să facem parte din această generație (finală) ?”, nu s-a auzit nici un răspuns ! Faptul că astăzi Domnul Isus nu a revenit încă pe norii cerului, este în sine un răspuns, că adventiștii, cei 144.000 dintre ei,  încă nu sunt pregătiți să trăiască fără păcat pe Pământ, au încă nevoie de Marele Preot Isus ca Mijlocitor în Sanctuarul de Sus.

    Cred că cei 144.000, Mireasa, vor deveni părtași de natură divină toți odată în Ziua Ispășirii pentru cei vii, Nunta Mielului. Atunci vor primi haina de nuntă, Caracterul lui Dumnezeu, prin instalarea Duhului Sfânt în templul inimii, prin lucrarea creatoare a lui Dumnezeu, după principiul „El zice, și ce poruncește ia ființă”. Lev.16.30, Zah.3.9, Mal.3.1-3, Apoc.19, GC426, GC490, DA161, COL307, MH180