1919 KELLOGG, Autointoxication, or Intestinal Toxemia
pag. 19, AUTOINTOXICAREA
BACTERIILE
Ca să înțelegem importanța procesului care duce la TOXEMIA INTESTINALĂ sau AUTOINTOXICAREA, și logica metodelor prin care poate fi combătută cu succes, este necesar să avem cel puțin o înțelegere elementară a naturii BACTERIEI și a altor microorganisme care sunt CAUZA activă a PUTREFACȚIEI DIN COLON și a altor modificări fiziologice care sunt știute că se asociază cu AUTOINTOXICAREA INTESTINALĂ.
Deși Pasteur nu a fost primul care a observat microorganismele, este totuși meritul lucrărilor lui că lumea științifică posedă acum informații despre microorganismele din ordinul BACTERIA, în limbajul curent numite MICROBI. Aceste organisme sunt cele mai mici forme de viață (N.tr. În 1919 încă nu fuseseră descoperiți VIRUȘII, care sunt mai mici și mai simpli decât BACTERIILE). Ele sunt rude apropiate cu FUNGII (MUCEGAIURI).
Cele mai multe plante și animale sunt compuse din milioane de celule asociate într-un CORP ORGANIZAT, fiecare grup de celule fiind dedicat unei lucrări sau funcții speciale. BACTERIILE sunt forme unicelulare, fiecare MICROB constând dintr-o singură celulă.
BACTERIILE diferă de plantele superioare nu numai pentru că sunt unicelulare, dar și pentru faptul că nu conțin CLOROFILĂ (N.tr. Nu fac FOTOSINTEZĂ, prin care plantele superioare transformă, în interiorul frunzelor, substanțele minerale din sol, apă și aer în substanțe organice cu ajutorul energiei solare). Datorită inabilității să-și prepare hrana cum fac plantele superioare, BACTERIILE DUC O VIAȚĂ PARAZITARĂ, ca și ciupercile, mucegaiurile și drojdiile, ele sunt hrănesc pe substanțe organice produse de ACTIVITATEA VITALĂ a organismelor superioare (N.tr. Plante, insecte sau animale).
BACTERIILE au multe forme diferite. Multe BACTERII apar ca particule punctuale. Acestea sunt cunoscute ca "micrococci", sau "cocci". Când aceste puncte sunt aranjate în grupuri având formă de șir de mărgele sunt numite "streptococi". Alte grupări care au formă de ciorchine sunt numite "stafilococi". BACTERIILE care au formă de tije lungi și drepte sunt numite "bacili". Când tijele sunt curbate sau spiralate se numesc "spirula" sau "vibrio".
Unele BACTERII care au un apendice lung filiform sunt numite "flagellate". Flagelul BACTERIEI face mișcări energice cu ajutorul cărora organismul își schimbă poziția în spațiu destul de repede. Unele flagelate se deplasează pe o distanță de 1000 de ori lungimea lor într-un minut. Un TREN DE MARE VITEZĂ la aceeași viteză relativ la lungimea lui ar parcurge 11.100 km/h !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu